Thursday, July 19, 2012

kill me better than make me guilty!

0 comments
Making someone feel guilty is just a fancy form of manipulation. You make them feel bad AND get them to take responsibility for it! Next time someone tries to make you feel guilty about something, consider the source, then consider the intent behind the source, you will usually find it is not worth your time.


                                                                                       :(

terasa down sebentar..

0 comments
susah dib nak cerita... sedih hati ni... dib ni senang kne down... lagi-lagi kalau kawan rapat yang buat macam tu... dib sedih bile tengok kawan baik dib sedih... bile tengok dia tak boleh buat exam... pastu dia seolah-olah dia salah kat dib mase tu... dib ni senang sangat rase bersalah.. and mula la rase down...

tapi bile dapat result... sebenarnya result dia lagi baik dari dib... terasa diri ni bodoh sangat...

pe la nasib.... 

pasni dib kena pentingkan diri sendiri.. tak mau bergantung harap kat orang... cube untuk tak terlalu kesiankan orang... dua sem dah.... perkara sama yang berlaku... sudahnya dia berjaya... dib...... melopong... huhu


bukan nak cemburu... bukan nak dengki...
tapi kecewa...
sebab dib tau dib leh wat lebih baik dari ni kalau tak down.
...
 
dib cube ikut nasihat lecturer... redha pe yang kita dapat.. and cuba positifkan diri...

so dib kene kuat... nak rase pointer 3 lak... teringin sangat-sangat...

dib tak pandai... so kene rajin.... 4 sem jer tinggal... workout 100%

chaiyok!!!!

....kadang-kadang.... berkawan ni ada batasnya.....

Thursday, June 28, 2012

Ainan Tasneem.~~~

2 comments
mulakan post ni dengan kisah dib dengan Ainan Tasneem... bile tengok lagu dia masuk carta hotfm... ala yang tajuk dia 'Aku suka dia'.. dib kagum dengan dia... lagu dia simple jer tapi boleh buat dib berangan la jugak... lagu dia sweet sangat.. suara dia pon ala-ala comel gitu..

gambar kat bawah ni mase Majlis Suai Kenal kat Unimap... mase ni dib join nyanyi gak walaupon suara tak de la sedap mane..hihi

mane lagi comel....hihi



ainan tasneem


























Ainan ni memang sweet girl.... dib suka sgt kat dia sebab dia sorang yang lembut and comel...

hai bile la nak jadi macam tu... 

hukhuk


suka nyanyi lagu dia sebab selalu berangan suka kat seseorang dalam kelas...hihi

gara-gara kebosanan tahap melampau..

0 comments
hai...
mula-mula macam biasa.... gelak-gelak dulu... sebab dib lama dah tak update blog... ~~malu kejap...

so....
kalau boleh kejap lagi dib nak citer pe terjadi kat unimap... dah lama nak citer.. tapi maklum la hidup jadi student sepenuh mase.. paham-paham jela... sibuk study.. sibuk makan...sibuk tido...hihi~~~~

...
...
comel tak blog dib???
hihi

biasala dib kan suka perahsantan,....


rindu nak taip banyak-banyak....







Friday, June 22, 2012

story about love

0 comments
dib dah lama pendam perasaan nih....  n dib dah takde pape dah dgn kiwi..
mybe takde jodoh..


kami dah tak serasi...

tau tak maksuh... serasi tapi tak sehaluan...

tu la kami..

bia la masa yg menentukan....

Sunday, April 22, 2012

kem btn

0 comments
assalamualaikum....

hurm...

nak tulis pe ek...

sebenarnya baru je balik dari kem biro tatanegara...takde pe yang istimewa sgt la... kem biasa2... tp best gak sebab dia ajar dib jadi lg berani.... 

bosan nih...

kelas kol 3... nak tido..

si cantik dengan si gedik

class my kelas....


tata..

Sunday, April 15, 2012

life must go on...

0 comments
What's done is done, what's gone is gone. One of life's lessons is always moving on. Getting over a first love, dealing with heartbreak, dealing with death and dealing with life. It's ok to look back and think of fond memories, but keep moving forward and you will live your life happily...

Allah may know what the best of you... pray to Him... 
Insyaallah Allah always give the best and you will not regret it...  



selamat bertunang kawanku..

0 comments

assalamualaikum..

pagi yg ceria...bangun-bangun tangan badan sakit-sakit sebab drive balik sorang semalam...haha..hari ni kelas mmg class sebb satu kelas petang jer... bahagia nyah bangun lambat pagi nih...hihi

biasa la dib buka mata teros bukak pesbukk... tengok pe yang patut... hihi

tetiba dib terpandang gambar kawan dib nih.,.. haha dah bertunang dah... cantik dia paki baju sedondon warna purple.... sweet...

pape pun dib nak wish dia selamat bertunang... semoga bahagia sampai akhirnya...

hurm...

dib pulak tak mau pikir pasal kawin or seangkatan dengannya...nak concentre blaja dulu kot.. lg pon korang tau kn kisah dib...

tah la.. lama kelamaan mungkin dib dah tawar hati nak pikir pasal nih.... dib lagi seronok hidup sendiri... antara dib dengan kiwi biar la Allah sja tentukan..... insyallah Allah tu Maha Mengetahui segala-galanya... dib pasrah dengan ketentuanNya....(jiwang sebentar~~~~)


ok tak mau sedih-sedih...
hidup perlu diteruskan..... yang penting be positive...tetttttttt

okla... caw cin caw...

lapar...
nk gi library...

assgment banyakk.....

moga dpt jadi engineer satu hari nanti....amin...

n..

semoga Allah permudahkan jodoh ku dengan si dia..... amin25x


Saturday, April 14, 2012

perlis tercinta

0 comments
assalamualaikum....

hai semua..

esok dib dah nak kena balik perlis...dah abis dah cuti seminggu... memang cepat mase berlalu.... isnin start dah hidup yg penuh sibuk....penuh cabaran mental n fizikal...

mak...

dib tak mau balik bole???? nak duduk rumah... nak masak.... nak makan....


aloyaiii..





Friday, April 13, 2012

patah seribu hatiku......

0 comments
dib memang giler lagu nih... hari-hari nyanyi... maklumla radio comel rosak bergerak.. 
meh layan


hidup perlukan perubahan

0 comments
assalamualaikum.....

serase macam chipmore lak... kejap ade...kejap takde...

klu wat iklan kompom laku....

sori ler..

dib ni..... biasala sibuk sikit...sejak dua bermenjak nih...

al-maklumla...

duduk kat perantauan (perlis je pown~~~)...hidup tak menentu...makan pon ala-ala kaduk gitu...(kfc selalu dah~~~) 
pe citer sahabat2 blogger sekalian?? sihat? dah kawin??? ehhhh...
 harap2 tak jd mcm dib yg mcm biskut bintik2 tu...

bebalik citer pasal dib....dib sekarang kat unimap tercinta.. seperti yg dh dib citer dulu2..takde citer baru...yg paling baru pon dib sekarang tgh promote album gambar baru pada2 mak cik2 yg sudi nak jadikan dib menantu hantu nih.. haha

k la... dib tak nak meroyan lebih..
dib harap korang kawan dgn dib lg....sebabnye dib ni .....aaaaa......

pape la

chaw cin cau soya...

bubuiiii

Wednesday, January 25, 2012

siapa yg nak jatuh kan aku?

1 comments

Tuesday, January 24, 2012

Try to more positive...

2 comments
assalamualaikum....

dah lame dib tak mengbloginggingkan diri... 

dah satu sem berlalu...

sekarang cuti sem...

try nak aktifkan diri 

so layan la blog nih....

hari ni dib abiskan mase dgn berfikir..

misi visi... n objektif blog nih....

so...

i will try my best...



doakan ek..
 

cik diba Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea