Saturday, December 11, 2010

wahai penganggu manusia~~~

10 comments
kenapa la ko rajin nk rapat dgn aku...
aku tgk syok follow org ni...
sibuk dgn blog2 nih...
ko pon sibok...
raba2....
isap-isap kaki aku...
gatal la u ni...
huhu 
kan dh sakit...

wahai nyamuk yg comel..
nanti la kaco aku...
huhu
tgh best follow org nih..
kang aku kasi minyak wangi Gajah bru tau..
nyah ko dr sni..


ko ingat aku takut!! aku tepuk skit! penyek la ko..

LARANGAN PELIK KETIKA BERCINTA!!!

4 comments
http://www.cute-smiley.comaku ni dulu bkn seorang pencinta tegar...tp aku selalu dgr pantang larang ni dr member-member yg bercinta..ni tgh dok2 bzy bercinta...bru dok teringat benda2 ni...
Larangan -larangan yg bakal aku sebutkan nanti mmg aku selalu dgr... larangan pelik tp selalu di buat..http://www.cute-smiley.com

1. Jangan cantum kan nama anda dgn pasangan anda.. takut nanti tak kekal..contohnya ABU DAN MINAH..cantum jd BUMI..hihi (pandai pulak aku cantum..hihi)


2. Elakkan memberi hadiah berupa baju..ni sebab org risau nanti cpt putus...yg ni pakwe aku selalu ckp.. klu aku teringin nk baju dr dia..selalunya dia bg duit suh pilih sendiri..(bab ni mmg aku suka..hihi)

korang semua penah dengar tak larangan ni?? aku dh byk kali dgr tau...kesan sampingannya aku tak tau betol-betol jadi or tak...sebab aku tak penah try la.. hihi tak berani aku..
so pada kaple-kaple kat lua sana..klu nk kepastian tanyala pada yg pakar...pada sapa korang nk tanya??
jgn tnya kat aku...sebab aku pon tak tau..hihihttp://www.cute-smiley.com

so sape-spe kat lua sana penah dgr petua lain..share je la kat aku...setakat ni bru dgr dua larangan pelik nih..hihi
p/s : no komen..(aku ckp mcm ct la...hihi)http://www.cute-smiley.com

Friday, December 10, 2010

masalh nk follow blog org lain... sila tolong sy...huhu

5 comments
ni yg aku nk marah nih.
aku tgh ader mood nak mengomen2..
tgh ader mood nk follow org..
sekali name adik aku kuar.. 
jenuh aku sign out in kat google..
semua tak jd
rosak to!!!
marah ni
nmpak tak mata dh merah ni..
marah2..

sape kat sini pandai..
cantik..
ensem...
bijak sana...
boleh tolong tak mcmner nk solve tis matter..(kn dh ckp owg putih)

huhu

p/s: aku tgh ketagih follow blog org nih...masalah betul. huhu 

follower ke 70

4 comments
http://www.cute-smiley.com
hihi aku pon tak tau np aku rase makin best blogging nih..
lg2 follower aku lg satu nk jd 70
mlm ni sebelum aku tido..
nk doa
semoga esok..
kehidupan aku lebih bermakna..
dan dilimpahi rezeki dan keberkatan dr ALLAH s.w.t
amin..
http://www.cute-smiley.com

p/s: wahai mata yg chumel..tdo ler..
http://www.cute-smiley.com

SEGMEN : SAYANG BLOGGERS!

2 comments
http://www.cute-smiley.com
tertarik... menarik aku macm magnet jer...so aku nk join la SEGMEN ni..
hihi thnks to cik mas sebab buat contest ni... maknanya bg peluang aku untuk menjadi kreatif..dh lme dh jd unkreatif..
http://www.cute-smiley.com

hihi



ni la gambo aku paling sempoi.. hihi siap edit lg.. huhu cori cik mas... dh teredit.. original pic hilang..huhuhttp://www.cute-smiley.com

kenapa saya perlu join SEGMEN : SAYANG BLOGGERS! sebab saya suka cari kawan banyak-banyak untuk bercerita..
http://www.cute-smiley.com

aku pon nk share ler pada kawan-kawan yg berminat..hihi

syarat penyertaan:
  • follow blog cik mas
  • buat entry bertajuk SEGMEN : SAYANG BLOGGERS!
  • lengkapkan  slogan "kenapa saya perlu join SEGMEN : SAYANG BLOGGERS! (5-10 patah perkataan)
  • tinggalkan link kat komen entri cik mas

p/s: kreatif ke aku?? (soklan mse kelas seni)
http://www.cute-smiley.com

antara mulut manusia dgn keredhaan Allah

2 comments
mulut manusia tak boleh berhenti kn??
tp kenapa kiter still takut dgn cakap2 manusia ni...
knp perlu dgr mereke mengeji..mengutuk pada kebenaran..
aneh kan manusia...
tp pasal memuji yg berpangkat..
kaya raya...
yg cantik..
NO 1.
knp yer mcm tu..
aku pelik la..

aku jarang sgt dengar pujian yg ikhlas dr hati sekarang ni..
semua ader tersirat dan tersurat..
patut ke mcm tu???

patut la zaman sekarang nk mas kawin mahal-mahal..
hantaran nak yg paling banyak..
persalinan yg 10 helai..
sudahnya berhutang
gara-gara mulut manusia...
aku pelik sgt..
ader yg sampai bertahun2 bercinta..
merancang nak kawin 
tp tangguh n tangguh...
sanggup kawin dulu kat hotel... nikah kemudian..
sudahnya
TERMENGANDUNG..
TERBUANG LA ANAK..
pastu putus....

..............

ader yg tak sanggup kawin..
mahal sgt..
sanggup membujang..
sampai ke tua...

ader jugak yg sanggup berhutang..
nk kawin..
pinjam sampai 20ribu..30ribu...beribu-ribu..

............

sehari pas kawin....' hebat betol majlis anak si polan tu'...kata si minah
sebulan pas kawin....'kita makan sardin je la mlm ni syg'.. kata si suami pada isterinya
dua tahun pas kawin...'tu la dlu kawin majlis besar..nak tunjuk la ank si polan tu dpt laki kaya..tgk sekarang kn dah cerai... menunjuk lg..'..kata si minah pd membe dia..

tp bile macm ni lak..
hari perkahwinan..'knp la wat tergesa-gesa sgt...majlis kecik je lak tu... agk-agknya dh berisi kot ank si polan tu..tak pon nak gatal sgt nk kawin..' kata si minah dgn member dia
sebulan...
3bulan.....
setahun.....
aku tak pikir mulut-mulut tu berbunyi lg..

tp....
ader kita fikirkan semua tu...

antara mulut manusia dgn keredhaan Allah..
antara halal dan haram...

fikir-fikirkan..

p/s: mmg tak semua mcmni.. bergantung pada niat dan kemampuan diri pasangan tu..coretan ni hanya untuk renungan bersama.. tiada kaitan antara hidup dan yg sudah meninggal dunia...

Thursday, December 9, 2010

BiSkUt GuLa CeLup AiR KoPi PaHit PaNas

0 comments


Agak-agaknya korang penah buat tak??? 
aku selalu wat time kecik2 dulu..
arwah nenek aku yg ajar..
selalu lepak2 kt beranda rumah kampung..
sambil cicah biskut gula kat kopi pahit..
nak tau tak?
lame2 kopi tu jd manis...
hihi
http://www.cute-smiley.com
macamtu la dugaan kita kat dunia ni
mula2 memang pahit kita nak telan perkara2 yg malang yg berlaku pada kiter.
lamer2 ianya manis untuk dikenang....
macam ayat yg biasa kiter dengar...
ada hikmah disebalik dugaan tu..
macam tu la biskut gula cicah air kopi
mula-mula pahit....
lama2 manis air kopi tu...



teringin lak nk try esok pagi..

sambil2 tgk HBO..
hihi
http://www.cute-smiley.com

harap2 esok ader movie best..
http://www.cute-smiley.com
hihi
nite semua.

http://www.cute-smiley.com

DIALOG SUAMI ISTERI

0 comments
Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.
Antara alasan yang diberikannya:

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu" is one, "dua" is two, "tiga"
isteri (is three). Baru betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang "singular" dan "plural"

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural"

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?

Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah "s" je, kan?

Lepas daripada tu, si-suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi...

award utk follower ke-50

2 comments
gsyukur alhamdulillah..
akhirnya blog aku capai follower yg ke-50
mungkin sikit bg sesetengah pihak..
tp bg aku ckup berpuas ati.. hihi

dgn ini aku ingin mempromote follower aku yg ke-50

http://www.cute-smiley.com

aku tak leh nk letak gambar beliau sebb can not right click bebeh..
hihi
takpe..
thnks sebb sudi jd follower pada dibadeebut..
http://www.cute-smiley.com

aku cerita serba sedikit tentang beliau
nama dia http://www.cute-smiley.comNURUL FAHANAH BT EFENDI...anak manje yg dh berpunyer.. berusia 15 tahun... hihi mudo lg syg nih.. hihi seorng yg periang,nakal,suka gelak n giler2 kat sekolah...
sweet jer budak nih..

bf dia pon sweet..
semoga diorng kekal selamanya..amin..
hihi
http://www.cute-smiley.com

hihi
dgn ini 
aku teringin nk bg awrd kat beliau..
aku pon tak tau nk bg mcm ne..
bg jelah..

first time nih..
klu salah...
mintak tolong tunjukkn mcmner nk bg award dgn cara yg betul.. hihi


kepada adik farhana..sori klu award ni kureng skit.. akak tak pandai bab2 mengedit nih...
hihi
http://www.cute-smiley.com


p/s: excited! hihi

Wednesday, December 8, 2010

FOLOWER YG KE-50

4 comments
sape yer org bertuah tu...
buat pertama kalinya aku teringin nk promote org..
hihi
kita tunggu dan lihat..
ting tong...
http://www.cute-smiley.com

p/s: tetiba teringin nk promote sum one... waiting... 

klu dekat je nanti bau taik.. klu jauh nanti bau wangi..

2 comments
http://www.cute-smiley.com
pe ke benda nyer tu aku melalut nih????
ayat ni aku dpt mase tgk tv td..
aku tgk program temubual SELAMI JIWAyg dihoskan oleh Dr Fadzilah Kamsah kat Astro Prima.
tajuknya
MERTUA vs MENANTU
hihi
sonok sebab tetamunya Sharifah Shahira..
dia kan lucu..
http://www.cute-smiley.com

macm2 diorang bincang..
pasal isu mertua vs menantu ni..
naik hantu aku gelak..hihi
http://www.cute-smiley.com
salah satu yg soalan yg aku nk share kat sini
patut ke menantu duduk dgn mertua???
kata dr Fadzilah Kamsah...
klu boleh elakkan..
nanti perangai2 negatif macam tak tau masak..suka bangun lambat..sebagainya..
leh menimbulkan suasan kurang senang antara menantu dan mertua..
hihi
pape pun terpulang la pada individu yg menempuh alam rumah tangga tu sendiri..
sebabnya...
aku pon tak kawin lg...
hihi
tp aku ingat klu betol la aku kawin nanti..
aku nk dok umh sendiri..
susah mcmner pon tanggung la berdua 
http://www.cute-smiley.com
hihi
dh start dh berangan lg...
dhla
sekian
lalalala
http://www.cute-smiley.com

TIP UNTUK KULIT

2 comments
kulit adalah organ yg terbesar yg ader pada manusia. dan selalunya wanita paling cerewet dalam penjagaan kulit nih terutamanya kulit muka.http://www.cute-smiley.com Pantang ader jerawat skit mula la cari produk-produk sebelum mengetahui jenis-jenis kulit diorang. Aku pon buat la sikit research kat internet mengenai jenis-jenis kulit manusia ni.. harap-harap ia jadi info berguna utk org kat lua sana terutamanya wanita..
http://www.cute-smiley.com

jenis-jenis kulit

  • KULIT NORMAL
    •  kulit jenis normal ialah kulit yg tiada masalah dan biasanya pemilik kulit jenis ini boleh berbangga dgn kulit mereka sebab jarang masalah akan hinggap kat kulit jenis ni. Walau bagaimanapun penjagaan yg rapi diperlukan memastikan kulit tidak menimbulkan masalah. 
    • Kulit normal disyorkan untuk memakai pelembap yang tidak terlalu berat kandungannya.
  • KULIT KOMBINASI
    • biasanya kulit kering di bahagian pipi tapi berminyak di daerah T-zone (dagu, hidung dan dahi).
    • Kulit kombinasi ni disyorkan
      • gunakan sabun dgn keseimbangan pH kerana ia sesuai utuk meningkatkan pH kulit
      • Gunakan krim pelembap di bagian pipi seperti biasa tetapi kurangkan sapuan pada T-zone.
      • Lap dgn menggunakan tisu sebelum memakai make up.
      • Buat rawatan pengelupasan kulit pada kawasan T-zone.
  • KULIT BERMINYAK
    • biasanya kulit jenis ni mempunyai pori yg besar dan kelihatan berkilat walaupun bkn dalam cuaca panas. Tp jgn risau, berita baiknya kulit jenis ni tak senang berkedut.
    • Kulit berminyak ni disyorkan 
      • Elakkan terlalu mencuci muka kerana ia boleh merangsang kelenjar minyak secara berlebihan.
      • Sebaiknya gunakan foundation berbentuk losyen daripada krim lebih ringan pada kulit.
      • Gunakan sunscreen
  • KULIT KERING
    • Kulit yang terlihat tidak mulus dan merah di berbagai tempat adalah kulit kering.
      Biasanya pemilik kulit kering jarang berjerawat karena produksi minyak di kulit sangat sedikit.
    • Kulit kering ni  disyorkan
      • Rajin-rajinkan memaikan pelembap sekurang-kurangnya sekali sehari
      • Gunakan sunscreen ber-SPF tinggi.
      • Jangan pernah memakai bedak tanpa menyapukan  pelembap terlebih dahulu.
      • Hindari membasuh muka dgn sabun di wajah anda.
  • KULIT SENSITIF
    • Kulit jenis ni senang bertindak balas pada elergi pada sabun,bahan kosmetik dan cuaca sekeliling.
    • Kulit jenis ni disyorkan
      • Sebelum menggunakan suatu produk kecantikan, lakukanlah uji alergi terlebih dahulu untuk mengetahui Anda alergi atau tidak terhadap produk tersebut.
      • Jangan pernah men-scrub wajah dengan benda yang kasar
      • Gunakan produk kecantikan tanpa pewangi.
so secara kesimpulannya, sebelum nak guna sesuatu produk, teliti kandungan pada produk tersebut untuk mengetahui kesuaian kulit anda. klu boleh mintak nasihat dr pakar. Elakkan beli produk di tepi-tepi jalan atau kedai yg meragukan dan cek label sama ada produk tu tiruan or asli. 

http://www.cute-smiley.com

Tuesday, December 7, 2010

Hanya Angan-angan.

2 comments
td aku termenung jp.... pk kan mase dpn..
pastu... ader seorng kakak(umo dlm 20-an la) bwk anknya jalan2 naik motor..
aku tau dua org budak kecik tu ank dia sebb aku dgr bdk2 tu jerit2 panggil mak dia..
hati aku terusik
tah..
aku pon tak tau np..
tetiba aku teringin nak berkeluarga..
ada anak sendiri..
tp sebab masalah kewangan...
masalah tu dan ini...
kami tangguhkan..
dan disebabkan aku bg alasan kat dia yg aku nk sambung blaja la cari keje la...
dia ngalah...
n aku yg merasa kepahitannya..


mmg aku teringin nk kawin..
ader suami yg memahami..
yg syg kita selalu...
dan..
sebenarnya aku inginkan kehidupan yg sederhana..
ada kereta
ada motor..
rumah yg cukup sederhana besar untuk menampung keluarga kitaorng..
aku tak nak bermewah-mewah..
aku nk semua yg serba sederhana...

aku nak keluarga yg bahagia..
ader dua org anak..
setiap mlm berjemaah bersama dia..
jaga makan minum dia..
gurau senda..
gelak tawa...
tp tu cme angan2 aku yg aku tak tau pe kesudahannya...

hanya angan-angan.......

p/s: klu la hidup ni tak perlu risau pasal cakap-cakap org kan  bagus...aman dunia..
http://www.cute-smiley.com

Monday, December 6, 2010

TEMUDUGA OLEH BOS CINA..

3 comments
'aiya..ape pasal mau keje same kita olang..u ada diploma..'
http://www.cute-smiley.com
cina tu relak je tanya aku macam tu..
aku jawab jer..
takde rezeki keje la bos...
tp jgn ingat mintak keje kerani sawit ni senang..
walupon intiviu keje kerani sawit jer tp mmg mencabar kot..

so aku teringin nak share pasal temuduga2yg dh aku lalui...

mula2 bos cina tu tnya background family, transport...tu tak jd masalah la..

tp lame2 dia menguji minda.. bg soklan kira-kira..
tanya matematik..
biasa la.. kerani kan..

pastu dia tanya pasal SEMBAHYANG..
http://www.cute-smiley.com
huhu dia tnya zohor bile nak sembahyang..
wow!
mmg terkejut aku dgn cina ni..

pastu aku tetiba ingat intiviu untuk jawatan pembantu tadbir sekolah..
diorang pon tanya pasal keagamaan gk..
tu lg la..
tnya  rukun Islam, rukun iman..rukun solat..
hukum rasuah..
hoho
aku ingat lg mase tu aku jenuh hafal menteri2 kat Malaysia...bendera malaysia pon aku hafal gk..
alih2 diorng tnya rukun2 dlm islam tuh..
nasib baik ingat...
n nasib baik tak tanya rukun nikah... hihi

so aku rase pasal ni la graduan2 kiter byk menganggur skrg...yelah..skrg diorng dh jarang ingat benda2 basic agm nih.
http://www.cute-smiley.com

so aku nk suggest pada sesiapa yg ader temuduga lepas ni..
bacala hukum2 agama n isu2 agama kiter sebelum intiviu tu..
lg satu jgn takut sgt...
sebb nanti diorng nmpak muka kita tak yakin..
hihi
http://www.cute-smiley.com

p/s: bila ditanya pasal basic agama ni dan kita boleh jawab..aku rase bg pihak penemuduga tu menandakan kita boleh dipercayai....http://www.cute-smiley.com

sape nak tolong???

3 comments
huhu..
geram aku tgk gambar untuk jd follower hilang...huhu


tulis nama email aku lak tu..
huhu
dulu elok jer...
huhu
pada sesiapa yg baca entri ni...
yg tahu mcmner nak buat dgn benda ni...
sila bg tau yer..
huhu

p/s: pada sesipa yg sudi menolong....ader pantun untuk korank..
ade ubi ade batas..
lain hari boleh balas....

tukar pencuci muka..

2 comments
http://www.cute-smiley.com
petang td kuar g BNO dgn auni n fana... sibuk cot cet pasal kawin la...isu minyak naik la.... diet la.... pastu ade satu isu best...ISU PIMPLE atau dlm bahase melayunya JERAWAT  aku dgn fana tgh sibuk megeluh... pimple byk sgt2 skrg ni kat muka kitaorg..
http://www.cute-smiley.com

aku pon bengang gk.. jerawat macam subur jer tumbuh kat muka aku...huhu macam2 dh aku try.. semua tak jalan.. alih2 pakai produk malaysia gk.. produk Shahirah..tp aku pakai pencuci muka jelah..

pastu auni syorkan pakai produk Simple... pencuci muka dia bagus katanya.. member2 dia yg berjerawat semua naik licin...
http://www.cute-smiley.com

aku dgn muka sadin ckp dgn dia... nak try gk la... huhu
papepun kita cari dlu produk ni kat watson or guardian sebb auni ckp produk cme jual kat kedai2 tu jer..
http://www.cute-smiley.com

ni link laman web produk tu simple..

p/s: mak aku suh genyeh muka dgn ibu kunyit...aku mmg penah try.. tp yg tak tahannya pedih usah nk ckp...esok kot try... huhu SELAMAT MENGUNYIT ADIBAhttp://www.cute-smiley.com

berat ke blog aku..

6 comments

korang penah timbang blog korang??

klu teringin....klik kt sini maribinablog hihi

blog aku cume 61.89 KB n mase yg diperlukan cume 0.51 seconds..

wow..
agk ringan la..

aku bkn yg suke benda2 semak  nih....

hihi

pape pun aku berbangga la blog LITTLEHONEYBUN ni hihi
http://www.cute-smiley.com

p/s: sayangi la blog anda....hihi

sape leh bg pendapat camera pe yg best????

0 comments
http://www.cute-smiley.com
aku amat memerlukan kamera..
kamera enset aku ni bengong... huuuu tak leh nak masukkn gmbr dlm komputer.. 
dh la pakai memory phone.. name je gempak...8G tp..hampeh...
sape leh suggest camera yg ok n murah.. 
http://www.cute-smiley.com
klu leh kamera digital la... 
yang biasa2 jer..
harga dalam RM 500 kebawah
huhu
aku nak beli la..
nak masukkn gambar dalam blog nih..
bru best nak cot cet..





p/s: kn best klu ader org nak sponsor kamera...huu...
http://www.cute-smiley.com
 

cik diba Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea