Monday, December 6, 2010

TEMUDUGA OLEH BOS CINA..

'aiya..ape pasal mau keje same kita olang..u ada diploma..'
http://www.cute-smiley.com
cina tu relak je tanya aku macam tu..
aku jawab jer..
takde rezeki keje la bos...
tp jgn ingat mintak keje kerani sawit ni senang..
walupon intiviu keje kerani sawit jer tp mmg mencabar kot..

so aku teringin nak share pasal temuduga2yg dh aku lalui...

mula2 bos cina tu tnya background family, transport...tu tak jd masalah la..

tp lame2 dia menguji minda.. bg soklan kira-kira..
tanya matematik..
biasa la.. kerani kan..

pastu dia tanya pasal SEMBAHYANG..
http://www.cute-smiley.com
huhu dia tnya zohor bile nak sembahyang..
wow!
mmg terkejut aku dgn cina ni..

pastu aku tetiba ingat intiviu untuk jawatan pembantu tadbir sekolah..
diorang pon tanya pasal keagamaan gk..
tu lg la..
tnya  rukun Islam, rukun iman..rukun solat..
hukum rasuah..
hoho
aku ingat lg mase tu aku jenuh hafal menteri2 kat Malaysia...bendera malaysia pon aku hafal gk..
alih2 diorng tnya rukun2 dlm islam tuh..
nasib baik ingat...
n nasib baik tak tanya rukun nikah... hihi

so aku rase pasal ni la graduan2 kiter byk menganggur skrg...yelah..skrg diorng dh jarang ingat benda2 basic agm nih.
http://www.cute-smiley.com

so aku nk suggest pada sesiapa yg ader temuduga lepas ni..
bacala hukum2 agama n isu2 agama kiter sebelum intiviu tu..
lg satu jgn takut sgt...
sebb nanti diorng nmpak muka kita tak yakin..
hihi
http://www.cute-smiley.com

p/s: bila ditanya pasal basic agama ni dan kita boleh jawab..aku rase bg pihak penemuduga tu menandakan kita boleh dipercayai....http://www.cute-smiley.com

3 comments:

  1. wahhh seriously eh?
    chinese nak recruit pun dia akan tanya soalan macam ni?
    bagus nyer... ;D
    thx for sharing

    ReplyDelete
  2. selepas cara periksa "dara"..skrg petua periksa "teruna"...jom la tengok..cucu lelaki jgn marah ye..

    http://petuakitasemua.blogspot.com/2010/12/petua-mengenali-teruna-part-1.html

    ReplyDelete
  3. yup bos cina la tanya kita pasal semayang.. mujur tak suruh bace doa qunut..hihi

    ReplyDelete

 

cik diba Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea