Friday, February 18, 2011

aku tak reti nak bercerita...hanya suka berkongsi suka dan duka..

2 comments
tu la sebenarnya isi hati dib... terus terang.. dib tak pandai nak mengarang2 mcm blogger lain... tak reti nak mencari pape info banyak2 nak di share kan kat sini...

sebenarnya dib lagi suke meluahkan kehidupan dib sebagai seorang gadis, sebagai seorang anak dan sebagai seorang pencinta... meluahkan isi hati dib... blog nih hanya tempat dib berkongsi suka duka dib...tp kalau ader cerita-cerita yang hot dr ladang... baru la dib sibuk2 nak tulih...

dib memang silent reader.. suke bace blog orang.. tapi kadang2 malas nak komen... n kadang2 rajin sgt mengomen...


tu la dib...dib harap korang sudi membaca blog dib nih.. walaupon isinya tak la seberapa....


olahan jiwa: rindu nak follow memollow orang... pada sesiapa bce entri ni... bg la link kat ruangan komen ni atau kat shoutbox...

Thursday, February 17, 2011

SEGMEN BLOGGER PANAS : PUNYAI 1000 - 1500 FOLLOWER ?

12 comments


tetiba teringin nak join segmen abg ben...

tajuk..


.......

pe perasaan anda???

5 comments
pe perasaan korang bile terjumpe junior sekolah korang dah berkahwin sedangkan korang sendiri belum kawin...

yg sebenarnya dib terjumpe junior dib kat market ikan td... wah.. bukan main rapat2 jalan bile jalan dgn suami dia...sonok tol tgk.. bile tgk diorng la kn... timbul rase jeles sekejap.. rase nak jugak sekejap... haha yelah dib pon nak kawin gk.. tp belum rezeki lg... huahuahuaaa... tp bile dipandang lame2 junior dib tu... makin mature muka dia... baru umur 19 tahun.. lagak macam dah umo lg tua dr umo dib..perasan muda ke aku nih..?? haha...

 tu sudah rezeki dia... rezeki dib... belum rasenya masenya belum tiba...bukan takde..cume lambat sikit kot... hihi gatai no..

tapi bagus betul junior dib tu.. yelah dari buat perkara-perkara tak elok.. baik kawin sje.. leh dok berkepit kat mane2.. org pon tak ngata... byk dosa2 boleh terhindar...

macam ner dgn dib??? haha

doakan jela semoga dib cepat diberikan rezeki untuk berumah tangga...amin...





"Dan antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya bahawa Dia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki) isteri-isteri daripada jenis kamu sendiri, supaya kamu BERSENANG HATI dan hidup MESRA dengannya, dan dijadikan di antara kamu (suami isteri) perasaan KASIH SAYANG dan BELAS KASIHAN." (Surah Ar-Rum, 21)

 

follower yg baik hati... comel... ensem..

0 comments
dalam dib tak beraktif blog nih... ader lg yg sudi bg support kat dib... thnks byk2... syg korang ketat2...

walaupon dib dh jarang bukak.. tp dib tetap bukak dashboard.. bce perkara-perkara yg blogger sibuk tulih...memang dib suke bce.. klu sempat dib komen dib komen...

pape pon... 

thnks pada yg sudi follow...

yg sudi tulis kat shoutbox..

yg komen..

dib terharu sampai nak gulin2..

hihi

rase macam nak bukak baju blog dib..

nak tuko kaler...

korang rase ok tak???


daaaaa

Tuesday, February 15, 2011

mulakan kehidupan baru

3 comments
yer... mulakan hidup baru dgn azam yg baru... usaha dan tawakal yg lebey... insyaalah akan berjaya..

tu la perkara yg dib pegang sejak arwah atok dib meninggal dunia minggu lepas..hari ahad, 6hb februari 2011 pukul 6.30ptg..arwah meninggal kat Hospital Teluk Intan...arwah meninggal sebab paru-paru berair....

semalam... genap 7 hari arwah atuk dib meninggal... al-fatihah buat Allayarham Mohamed Hashim Bin Saibani@Abdul Aziz.... moga atok tenang di sana dan di tempatkan di kalangan orang-orang yg beriman.. amin

arwah atok 3 dari kiri...

yer..
yang pergi tetap pergi...
yang hidup perlu teruskan hidup yang baru...

insyaallah dib tak nak biarkan blog ni bersawang lg..
dib nak menulis byk2...
pastu dib nak gunekan diploma dib....
dib nak cari kija..
nak teruskan hidup dib macam biasa...


lahir dr jiwa: nanti bila dib ader kekuatan untuk menulis kisah antara dib dgn arwah..kisah kami.. byk kenangan bersama arwah....insyaalah dib akan tuliskan nanti.. sebab sekarang dib masih trauma...sebab arwah meninggal depan mata dib... doakan dib semoga dib semangat dib pulih seperti biasa...
 

cik diba Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea